Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g varkensmignonettes
- 1 broccoli
- ½ venkelknol
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 appel
- 50 g gedroogde abrikozen
- 1 eetl. olijfolie met peper en look
- Voor de pastasalade:
- 200 g macaroni
- ½ venkelknol
- 8 radijzen
- groen loof van de lente-uitjes
- 1 eetl. kappertjes
- 2 eetl. witte wijnazijn
- 4 eetl. light dressing
- zwarte peper (molen)
Voorbereiding
- Snij het vlees in hapklare stukken (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
- Snij de appel in 8 stukken.
- Snij ¾ van het groene loof van het bosje lente-ui. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.
- Snij de radijzen in dunne plakjes.
- Spoel de kappertjes af.
- Snij een halve venkel in brede reepjes en laat enkele min. koken (afhankelijk van hoe krokant u de groente wil) in lichtgezouten water. Snij de andere halve venkel in fijne reepjes.
- Maak in elk stukje vlees een inkeping en stop er een halve abrikoos in.
- Neem grote brochettepennen en rijg er afwisselend vlees, voorgekookte venkel, broccoli, lente-uitjes en appel op. Besmeer lichtjes met pikante olijfolie.
- Meng de dressing met de wittewijnazijn en de kappertjes en kruid met zwarte peper.
Bereidingswijze
20 à 30 min.
- Bak de brochettes 20 à 30 min. op de (tafel)grill of barbecue op een matig vuur.
- Kook intussen de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water, zodat de pasta lauw wordt. Meng er de groenten en de dressing onder
Afwerking
Dien de varkensbrochettes onmiddellijk op met het lauwe pastaslaatje.
Tip
Light dressings
Mayonaise is lekker, maar is helaas zeer calorierijk. Light dressings zijn uitstekende alternatieven, want ze bevatten vaak de helft minder calorieën.
De ene light dressing is echter de andere niet. Een goed exemplaar is meestal op basis van yoghurt gemaakt en bevat rond de 250 kcal/100 g. Lees dus altijd aandachtig de etiketten van light dressings.
Bijpassende drank
- Pinot Gris Cuvée Réserve
- Caves de Bennwihr A.C. Alsace
- Argento Chardonnay
- Argentinië