Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g varkenssneden (beenhouwerij) (zeer dun gesneden: 0,5 cm)
- 100 g gekookte ham
- 5 porties bladspinazie (diepvries)
- 2 eetl. mascarpone
- 2 eetl. olijfolie
- nootmuskaat
- peper en zout
- Voor de saus:
- 1 sjalot
- 1.5 dl lichte room
- 1 eetl. mosterd
- 1 eetl. boter
Voorbereiding
(mag enkele uren vooraf)
- Laat de spinazie volledig ontdooien en knijp het vocht er goed uit. Snij nog wat fijner en meng met de mascarpone, nootmuskaat, peper en een weinig zout.
- Strijk op elk varkenssneetje een dun laagje spinaziemengeling en leg er een sneetje gekookte ham op. Rol strak op.
- Bestrijk een ovenschaal met olie en leg de vleesrolletjes erin, met de 'naad' naar onder.
Bereidingswijze
5 min. + 30 min. in de oven
- Strijk de rolletjes vlees in met olijfolie en schuif in een op 220 °C voorverwarmde oven gedurende 30 min. Kruid lichtjes met peper en zout.
- Maak ondertussen de saus: smelt 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de fijngesnipperde sjalot in. Laat enkele min. zachtjes stoven en doe er de room en de mosterd bij. Laat goed inkoken en werk af met het braadvocht van het vlees. Laat indien nodig nog even inkoken. Giet de saus door een zeef.
Afwerking
Snij het vlees in sneetjes van ± 1 cm dik en schik die in waaiervorm op de borden. Lepel er wat saus rond en geef er witloof bij en natuuraardappelen.
Bijpassende drank
- El Coto Crianza
- D.O.C. Rioja Spanje
Goed getypeerde rioja met een typische neus van de tempranillodruif: rode besjes, kersen en een vleugje vanille. In de mond soepel, fris en fluweelzacht.
- Waratah Cabernet-Sauvignon
- Shiraz Australië
Een heerlijke wijn uit Australië: krachtig, fruitig en gekruid. In de mond
soepel, rond en vlezig. Mooie, lange afdronk.