Ingrediënten voor 4 personen
- 8 sneetjes kipfilet
- ½ komkommer
- ¼ ijsbergsla
- 1 tomaat
- 8 olijven
- 2 eieren
- 4 voorgebakken witte stokbroodjes
- 2 eetl. pijnboompitten
- 4 eetl. mayonaise
Voorbereiding
15 min.
- De eerste stapjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …) :
- Kook de eieren 10 minuten hard in kokend water. Laat afkoelen.
- Bak de stokbroodjes in een voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
- Schil intussen de halve komkommer met een dunschiller. Snij de komkommer in fijne schijfjes.
- Trek de blaadjes van de ijsbergsla, was ze en zwier ze droog in een slazwierder. Snij in stukjes.
- Snij de tomaat in fijne schijfjes.
Bereidingswijze
15 min.
- Pel de eieren en snij in schijfjes.
- Snij de stokbroodjes doormidden. Snij van elk stokbroodje een stuk van ± 6 cm.
- Besmeer het lange stuk stokbrood telkens met 1 eetlepel mayonaise en beleg met ijsbergsla, schijfjes tomaat, 2 sneetjes kipfilet en schijfjes komkommer en hardgekookt ei.
- Steek de pijnboompitten in de onderste helft van het korte stuk stokbrood (dit zijn de tanden van de krokodil). Steek 2 prikkertjes in de bovenste helft en steek er telkens 1 olijf op (dit zijn de ogen van de krokodil).
- Leg de 2 stukken stokbrood (het hoofd en het lichaam) tegen elkaar. Tijd om je tanden in deze krokodil te zetten!
Tip
Maak je krokodil nóg echter: zijn muil kan je openhouden door er een prikkertje tussen te steken. Maak een tong met een stukje tomaat of rode paprika en een staart met een stukje komkommerschil.