Ingrediënten voor 4 personen
- 8 sneetjes vegetarische worst natuur
- 1 komkommer
- ½ bosje radijzen
- 50 g multicolorsla
- ½ rode ui
- 200 g halfvolle verse kaas
- 4 voorgebakken speltbroodjes
- 1 koffiel. vloeibare honing
- 1 eetl. mosterd
- zwarte peper molen
- zout
Voorbereiding
10 min.
- Snij de ongeschilde komkommer in dunne linten met een dunschiller.
- Snij de radijzen in fijne schijfjes.
- Snij de rode ui in fijne halve ringen.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in stukjes.
- Maak de blaadjes van de multicolorsla los.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereidingswijze
15 min.
- Bak de broodjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
- Prak intussen de stukjes avocado fijn met een vork en meng samen met de honing en de mosterd onder de verse kaas. Kruid met zwarte peper en zout.
- Snij de broodjes open en verdeel er de avocadodressing en de sneetjes veggieworst over.
- Werk af met de komkommerlinten, de radijzen, de rode ui en de sla.
Bijpassende drank
Floreffe Blond Blond abdijbier
Floreffe is een Belgisch abdijbier. Het bier wordt gebrouwen in Brouwerij Lefebvre, te Quenast.
Blond bier heeft een alcoholpercentage van 6,3%
- Domaine Boyar
- Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije