Snacks

Vis / kaas

Spinazieflensjes met zalm en schapenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

Spinazieflensjes met zalm en schapenkaas, recept van Colruyt
  • 140 g gerookte zalm
  • 100 g rauwkostmix
  • 200 g jonge spinazie
  • 4 eieren
  • 0,5 l halfvolle melk
  • 100 g zachte schapenkaas (bv. la Brique de Brebis)
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 4 eetl. vinaigrette
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 8 koffiel. zonnebloemolie (2)
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper molen
  • zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Hak de spinazie grof.
  2. Klop de eieren los met de melk en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Mix tot een glad deeg. Roer er de helft van de spinazie onder samen met 1 eetl. zonnebloemolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Snij de schapenkaas in gelijke plakjes.

Bereidingswijze   25 min.

  1. Verhit 1 koffiel. zonnebloemolie in een koekenpan. Schep een kleine pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi bedekt is. Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai de pannenkoek om met een spatel. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Bak zo 8 pannenkoeken.
  2. Verdeel de gerookte zalm en de plakjes schapenkaas over de pannenkoeken.
  3. Bestrooi met de rest van de spinazie en de raumkosmix, lepel er de vinaigrette over en rol de pannenkoeken strak op.

Tip

  • Houdt u n iet van schapenkaas? Vervang de schapenkaas in dit recept door verse roomkaas of een sneetje brie.
  • Kidsproof spinazieflensjes. Een pannekoek als lunch? Gegarandeerd succes bij de kinderen. Vul ze met hun favoriete groenten, dat gaat ongetwijfeld vlotjes naar binnen.

Bijpassende drank

LeFort Tripel Sterk blond bier

Tripel LeFort is een goudblond bier van 8,8% dat zich onderscheidt door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte en volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak van bananen en rode appels. Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex.


  • Mud House Sauvignon Blanc
  • Marlborough – Nieuw-Zeeland

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 552 cal
Vetten 28,2 g
Verzadigde vetzuren 8,1g
Koolhydraten 44,3 g
Suikers 8,1 g
Vezels 1,4 g
Eiwitten 28,7 g
Zout 3 g

Bron : Colruyt

Keukentermen

A blanc koken
Een taartbodem bakken zonder vulling.
Aanbruinen
Op een matig heet vuur groenten, vlees of vis fruiten.
Aanlengen
Het toevoegen van een vloeistof, bouillon, fond enz... om het gerecht er te laten inkoken.
Aanzuren
Een gerecht op smaak brengen met azijn, citroensap of verjus.
Barderen
Vlees of gevogelte omwikkelen met spek om het uitdrogen tijdens het bakken te voorkomen
Brideren
Opbinden van gevogelte of wild zodat de vorm tijdens de breiding behouden blijft.
Chemiseren
Het bekleden van een vorm, vb. met gelei.
Crépine
Netvormig buikvlies, meestal van een varken, gebruikt om vleessoorten, zoals gehakt, in te wikkelen. Hierdoor behoud het vlees tijdens het bereden zijn vorm en droogt het niet uit.
Marineren
Vlees, wild of vis gedurende een bepaalde tijd in een marinade leggen. Vlees en vis worden gemarineerd om er een meer uitgesproken smaak aan te geven.
Monteren
Opkloppen van saus met een blokje boter.
Napperen
Een reeds bereide schotel afwerken door er een saus of room over te gieten.
Abricoteren
Een warm gebak met warme abrikozenconfituur bestrijken om het te doen glanzen en de smaak te verbeteren.
Afschuimen
Het schuim en het eventueel naar bovenkomende vet met vuildeeltjes en gestolde eiwitten van een kokende vloeistof met behulp van een schuimspaan afscheppen.
Al dente
Deegwaren beetgaar koken.
Bain-marie
Een kleinere pot wordt in een grotere pot- gevuld met heet water- geplaatst, om zodoende grondstoffen te doen smelten, gerechten warm te houden of bereidingen gelijkmatig te koken.
Doreren
Deeg insrijken met losgeklopt ei, zodat het mooi bruin kan bakken.
Ebarderen
Het wegknippen van vinnen en het van de graat nemen van vis.
Farceren
De binnenkant van gevogelte of een gebraad of vis of groente vullen met een 'farce' van fijn gehakte ingrediënten.
Gratineren
Het toebereiden van gerechten met een korstje van paneermeel of broodkruim in de oven
Marceren
Het laten doortrekken in een geringe vloeistof. De term wordt meestal gebruikt voor vruchten in alcoholische drank.

Groentenkalender

In de maanden die aangeduid zijn met een zijn de groenten volop bij ons te verkrijgen, en dus aan de voordeligste prijs te koop.

 010203040506070809101112
ajuin       
andijvie   
artisjok        
asperge          
aubergine        
bleekselder        
bloemkool    
boontjes         
broccoli        
courgette         
doperwten          
Groene selder  
knolselder        
komkommer       
kropsla      
maïs          
paprika         
pompoen        
prei     
rapen      
radijs        
rode bietjes   
rode kool     
sla       
snijbonen         
spinazie    
spruiten      
tomaten        
veldsla      
venkel        
wittekool    
wortelen  
 0102 03040506070809101112