Ingrediënten voor 4 personen
- 140 g gerookte zalm
- 100 g rauwkostmix
- 200 g jonge spinazie
- 4 eieren
- 0,5 l halfvolle melk
- 100 g zachte schapenkaas (bv. la Brique de Brebis)
- 200 g zelfrijzende bloem
- 4 eetl. vinaigrette
- 1 eetl. zonnebloemolie
- 8 koffiel. zonnebloemolie (2)
- 1 snuifje nootmuskaat
- zwarte peper molen
- zout
Voorbereiding
15 min.
- Hak de spinazie grof.
- Klop de eieren los met de melk en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Mix tot een glad deeg. Roer er de helft van de spinazie onder samen met 1 eetl. zonnebloemolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Snij de schapenkaas in gelijke plakjes.
Bereidingswijze
25 min.
- Verhit 1 koffiel. zonnebloemolie in een koekenpan. Schep een kleine pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi bedekt is. Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai de pannenkoek om met een spatel. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Bak zo 8 pannenkoeken.
- Verdeel de gerookte zalm en de plakjes schapenkaas over de pannenkoeken.
- Bestrooi met de rest van de spinazie en de raumkosmix, lepel er de vinaigrette over en rol de pannenkoeken strak op.
Tip
- Houdt u n iet van schapenkaas? Vervang de schapenkaas in dit recept door verse roomkaas of een sneetje brie.
- Kidsproof spinazieflensjes. Een pannekoek als lunch? Gegarandeerd succes bij de kinderen. Vul ze met hun favoriete groenten, dat gaat ongetwijfeld vlotjes naar binnen.
Bijpassende drank
LeFort Tripel Sterk blond bier
Tripel LeFort is een goudblond bier van 8,8% dat zich onderscheidt door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte en volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak van bananen en rode appels. Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex.
- Mud House Sauvignon Blanc
- Marlborough – Nieuw-Zeeland