Snacks

Kaas / oven

Bloemkoolquiche met pancetta en cheddar

Ingrediënten voor 4 personen

Bloemkoolquiche met pancetta en cheddar, recept van Colruyt
  • 100 g pancetta
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 150 g cheddar blok
  • 4 eieren
  • 2,5 dl room
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 eetl. olijfolie
  • nootmukaat
  • peper en zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  2. Snij de cheddar in kleine stukjes en de pancetta in reepjes.
  3. Snipper de ui fijn.
  4. Klop de eieren los in de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Bereidingswijze   15 min. + ± 45 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de bloemkoolroosjes 3 min. in water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm en snij het overtollige deeg aan de rand af. Prik enkele keren met een vork in het deeg.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de pancetta toe en laat even mee bakken. Verdeel over het bladerdeeg.
  5. Verdeel er de helft van de cheddar over en leg daarop de bloemkoolroosjes. Voeg het eiermengsel en de rest van de cheddar toe.
  6. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

Afwerking

Serveer de quiche met een groen slaatje.

Bijpassende drank

CORSENDONK PATER

de keuze van Sophie van het kookteam “Ik vind quiche heerlijk, maar voor sommige mensen steekt de hartige smaak snel wat tegen. Dat doorbreek je door het contrast op te zoeken. Bijvoorbeeld met de zoete karameltoetsen en de gebrande mout in deze Corsendonk.” Regionaal beschikbaar. Alternatief: Adriaen Brouwer Audenaerds Bruyn.


More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 743 cal
Vetten 55,1 g
Verzadigde vetzuren 27,9 g
Koolhydraten 30,7
Suikers 8 g
Vezels 5,1 g
Eiwitten 28,4 g
Zout 2,5 g

Bron : Colruyt