Snacks

Oven

https://static.colruyt.be/culinair/Folderrecepten%20VI0720%20+%20Weekmenu%20VI0820/aardappelpizza%20met%20feta%20en%20rucola%201_MR.jpg

Ingrediënten voor 4 personen

https://static.colruyt.be/culinair/Folderrecepten%20VI0720%20+%20Weekmenu%20VI0820/aardappelpizza%20met%20feta%20en%20rucola%201_MR.jpg, recept van Colruyt
  • 150 g kerstomaten
  • 100 g rucola
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 rol pizzadeeg
  • 1 dl zure room
  • 100 g feta (blok)
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 0,5 dl olijfolie
  • ¼ koffielepel gedroogde tijm
  • peper en zout

Voorbereiding   10 min.

  1. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
  2. Snij de kerstomaten in 2.

Bereidingswijze   10 min. + 30 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Mix de helft van de rucola met de olijfolie en de pijnboompitten tot een gladde puree. Meng er de zure room onder en kruid met peper en zout.
  3. Leg het pizzadeeg met het bakpapier open op een bakplaat. Verdeel het rucolamengsel over het deeg tot op 1 cm van de rand. Schik er de aardappelschijfjes naast elkaar op. Verdeel er de kerstomaten, de rode ui en het knoflook over. Verkruimel er de feta over en kruid met de tijm. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Afwerking

Werk net voor het opdienen af met de rest van de rucola.

Bijpassende drank

Hoegaarden Witbier

Hoegaarden is een Belgisch biermerk. Mout, tarwe, hop, water, koriander en gedroogde sinaasappelschil zijn de ingrediënten. Het bier is ongefilterd en is van hoge gisting. Daarenboven wordt het nog eens gegist in de fles. Het alcoholpercentage bedraagt 4,9%. Het is een fris bier en een uitstekende dorstlesser. Het heeft ook een karakteristieke smaak.

Er is ook een specifieke manier om uit te schenken, die men kan terugvinden achteraan op een fles met een zilveren etiket. Het glas moet eerst afgespoeld worden of even in het ijs liggen, dan moet je de helft van het flesje uitschenken, de gistsluier losmaken door het flesje 'zestien maal' te draaien en dan de rest uitschenken. Het overtollige schuim mag verwijderd worden. In


  • Vino Rosso d'Italia
  • 'Buon Viaggio'

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 620 cal
Vetten 35,4 g
Verzadigde vetzuren 10,2 g
Koolhydraten 56,4 g
Suikers 5,7 g
Vezels 6 g
Eiwitten 15,7 g
Zout 2,1 g

Bron : Colruyt