Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g bloemkoolrijst (diepvries)
- 3 preien
- 2 rode paprika's
- ½ plantje bieslook
- 400 g Turkse broden
- 4 eieren
- 400 g rode kidneybonen
- 4 eetl. olie
- peper en zout
Voorbereiding
10 min.
- Spoel de rode bonen onder koud water en laat uitlekken.
- Snij de prei in ringen.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
- Snipper het bieslook fijn.
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bereidingswijze
20 min.
- Besprenkel het Turkse brood lichtjes met water. Bak 5 à 8 min. in het midden van de voorverwarmde oven.
- Verhit intussen 2 eetl. olie in een grote kookpot en bak de prei en de paprika 7 à 8 min. Voeg de diepgevroren bloemkoolrijst toe en laat nog 4 à 5 min. garen. Kruid met peper en zout. Meng er de rode bonen en het bieslook onder. Laat nog 1 min. verwarmen.
- Verhit 2 eetl. olie in een pan en bak 4 spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
Bijpassende drank
Floreffe Dubbel Donker abdijbier
Floreffe is een Belgisch abdijbier. Het bier wordt gebrouwen in Brouwerij Lefebvre, te Quenast.
Dubbel Donker is een amberkleurig bier met een alcoholpercentage van 6,3%
- Domaine Boyar
- Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije