Ingrediënten voor 4 personen
- 250 g champignons
- 50 g babyspinazie
- 8 kerstomaten
- 10 sprietjes bieslook
- 1 rode ui
- 6 eieren
- 1 eetl. boter
- 4 keizerbroodjes
- peper en zout
Voorbereiding
15 min. + afkoelen
- Snij de ongeschilde komkommer in dunne linten met een dunschiller.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de champignons in 4.
- Snij de kerstomaten en de rode ui in schijfjes.
- Snipper het bieslook fijn.
- Hak de helft van de babyspinazie fijn.
- Bak de keizerbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
Bereidingswijze
15 min.
- Klop de eieren los met een vork en meng er de fijngesnipperde spinazie onder. Kruid met peper en zout.
- Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons. Kruid met zout.
- Giet de eieren over de champignons en bak 4 min. tot een omelet. Bestrooi met het bieslook. Snij de omelet in 4.
- Verdeel de rest van de babyspinazie, de omelet, de kerstomaatjes en de rode ui over de broodjes.
Tip
Snij 1 avocado in plakjes en besprenkel met limoensap. Neem mee in de picknickmand en leg ze op het moment zelf tussen de broodjes.
Bijpassende drank
Waratah Chardonnay Australië