Ingrediënten voor 4 personen
- 250g gehakt (rund + varken)
- 1 rode paprika
- 2 takjes peterselie
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 4 eieren
- 1 rol bladerdeeg
- 8 pecanoten
- 1 eetl. olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
20 min.
- Vraag aan je hulpkok om 3 eieren 10 min. te koken. Leg ze in koud water zodat ze sneller afkoelen. Pel en snij in 2.
- Doe de peterselie in een glas en knip fijn met een schaar.
- Vraag aan je hulpkok om het knoflook en de sjalot fijn te snipperen.
- Snij de rode paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte stukken. Dan kan je het vruchtvlees in heel kleine gelijke blokjes snijden.
- Doe de pecannoten in een plastic zakje en verbrokkel ze door er met een deegrol of een glazen fles over te rollen.
- Breek 1 ei in een glas en klop het los met een vork.
Bereidingswijze
20 min. + ± 20 min. in de oven
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook en de sjalot 1 min. De paprika mag erbij en 5 min. mee bakken.
- Voeg het gehakt toe en laat 5 min. bakken. Maak los met een vork en kruid met peper en zout. Haal van het vuur en voeg de peterselie en de pecannoten toe. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bedek het middelste deel van het deeg met het gehakt. Verdeel de halve eitjes over de vulling.
- Snij het deeg dat niet bedekt is in smalle, rechte reepjes. Snij niet tot tegen het gehakt, maar blijf op 1 cm. Leg de reepjes deeg in kruisvorm op het gehakt.
- Bestrijk de vlecht met het losgeklopte ei (dat gaat makkelijk met een borsteltje).
- Je hulpkok krijgt de eer om je meesterwerk ± 20 min. in de voorverwarmde oven te stoppen.