Snacks

Vis / pan

Veggiebroodje met frisse avocadodressing

Ingrediënten voor 4 personen

Veggiebroodje met frisse avocadodressing, recept van Colruyt
  • 100 g prinsessenboontjes
  • 8 tapastomaten
  • 10 sprietjes bieslook
  • ½ rode ui
  • 1 ei
  • 150 g basmatirijst
  • 100 g tonijn in eigen nat (blik)
  • 75 g maïs (blik)
  • 1 koffielepel zachte mosterd
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. rode wijnazijn
  • ½ blokje groentebouillon
  • peper en zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Snij de ongeschilde komkommer in dunne linten met een dunschiller.
  2. Snipper de ui en het bieslook fijn.
  3. Laat de maïs en de tonijn uitlekken. Prak de tonijn met een vork.
  4. Snij de tapastomaten in 4.
  5. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Kook het ei ± 10 min. in kokend water. Giet af en laat afkoelen in koud water. Pel en snij in de lengte in 4.
  2. Kook intussen de prinsessenbonen ± 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  4. Maak ondertussen de dressing: meng de olijfolie met de rodewijnazijn, de mosterd en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de rijst met de prinsessenbonen, de tomaten, de maïs, de fijngesnipperde ui en de tonijn. Roer er de dressing onder en leg er de plakjes ei op.

tooltip

  • De tonijn kan u gerust vervangen door zalm uit blik.
  • Hou deze lunch goed gekoeld tot u hem opeet.
  • Als u dit recept ’s avonds al maakt, zal het nog lekkerder zijn de dag erna. Dan zijn de smaken goed vermengd.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 251 cal
Vetten 7,5 g
Koolhydraten 34,1 g
Eiwitten 11,1 g

Bron : Colruyt