Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g prinsessenboontjes
- 8 tapastomaten
- 10 sprietjes bieslook
- ½ rode ui
- 1 ei
- 150 g basmatirijst
- 100 g tonijn in eigen nat (blik)
- 75 g maïs (blik)
- 1 koffielepel zachte mosterd
- 2 eetl. olijfolie
- 1 koffiel. rode wijnazijn
- ½ blokje groentebouillon
- peper en zout
Voorbereiding
15 min.
- Snij de ongeschilde komkommer in dunne linten met een dunschiller.
- Snipper de ui en het bieslook fijn.
- Laat de maïs en de tonijn uitlekken. Prak de tonijn met een vork.
- Snij de tapastomaten in 4.
- Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.
Bereidingswijze
20 min.
- Kook het ei ± 10 min. in kokend water. Giet af en laat afkoelen in koud water. Pel en snij in de lengte in 4.
- Kook intussen de prinsessenbonen ± 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
- Maak ondertussen de dressing: meng de olijfolie met de rodewijnazijn, de mosterd en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.
- Meng de rijst met de prinsessenbonen, de tomaten, de maïs, de fijngesnipperde ui en de tonijn. Roer er de dressing onder en leg er de plakjes ei op.
tooltip
- De tonijn kan u gerust vervangen door zalm uit blik.
- Hou deze lunch goed gekoeld tot u hem opeet.
- Als u dit recept ’s avonds al maakt, zal het nog lekkerder zijn de dag erna. Dan zijn de smaken goed vermengd.