Snacks

Vis

Scandinavische haringsalade

Ingrediënten voor 4 personen

Scandinavische haringsalade, recept van Colruyt
  • 700 g haringfilets
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 2 rode bieten
  • 6 vastkokende aardappelen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 eetl. dille (vers of gedroogd)
  • Voor de dillesaus
  • 200 g zure room
  • ½ koffiel. mierikswortel met room (bokaal)
  • 1 koffiel. gedroogde dille
  • peper en zout
  • Voor de peterselievinaigrette
  • 6 eetl. zonnebloemolie
  • 2 eetl. sherryazijn
  • 1 koffiel. gedroogde peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze   30 min., ten minste 4 u vooraf

  1. Dep de haringfilets droog en bestrooi de binnenzijde (kant van de graat) met dille. Rol de filets op, te beginnen aan de breedste kant. Leg de rolletjes op een bord, dek af en laat ze het dillearoma gedurende ten minste 4 u opnemen op een koele plaats.
  2. Voor de saus mengt u de zure room met de mierikswortel. Kruid met 1 koffiel. dille, peper en zout.
  3. Snij de komkommer in de lengte doormidden. Snij elke helft in fijne schijfjes, eventueel met een dunschiller.
  4. Snij de ui in zeer fijne schijfjes en voeg bij de komkommer. Voeg er de helft van de saus bij en roer goed om. Laat rusten op een koele plaats.
  5. Bereid de vinaigrette door alle ingrediënten goed te mengen.
  6. Kook de aardappelen gaar en laat ze afkoelen. Snij ze in kleine stukjes. Meng er de helft van de vinaigrette onder en roer goed om. Laat rusten op een koele plaats.
  7. Laat de rode bieten uitlekken en snij ze in schijfjes. Snij de schijfjes op hun beurt in blokjes van ± 1 cm. Giet er de rest van de vinaigrette over en roer goed om.

Afwerking

Schik de haringrolletjes op een grote schotel of op de borden. Verdeel er de komkommersla, de bietensla en de aardappelsla rond. Versier met partjes hardgekookt ei. Dien op met de rest van de saus en enkele sneden bruin brood.

Bijpassende drank

  • Sauvignon de Touraine
  • A.C. Touraine Rivaner

  • Rivaner
  • A.C. Moselle luxembourgeoise

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 628 cal
Vetten 48,3 g
Koolhydraten 24,4 g
Eiwitten 23,9 g

Bron : Colruyt