Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g vegetarische wokreepjes
- 200 g pompoenblokjes
- 200 g sojascheuten
- 4150 g spruiten
- 1 granaatappel
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 plantje verse koriander
- 3 cm gember
- 250 g Chinese eiermie (noedels)
- 4 eetl. sojasaus
- 3 eetl.vloeibare honing
- 3 eetl. olijfolie
- 2 eetl. rijstolie
- peper en zout
Voorbereiding
10 min.
- Schil de gember en snij in fijne staafjes.
- Snij de spruitjes in heel dunne plakjes.
- Meng de diepgevroren wokreepjes met 3 eetl. olijfolie, de vloeibare honing, 2 eetl. sojasaus en de gemberstaafjes.
Bereidingswijze
30 min.
- Verhit een pan of wok en bak de wokreepjes op een hoog vuur lichtjes bruin.
- Haal de wokreepjes uit de pan en verhit de rijstolie. Roerbak de spruitenplakjes en de diepgevroren pompoenblokjes 6 min., tot ze net gaar zijn. Kruid met peper en zout.
- Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
- Snij intussen de koriander en de lente-uitjes fijn. Haal de pitjes uit de granaatappel.
- Meng de noedels met de wokreepjes, spruiten, pompoenblokjes, lenteuitjes en sojascheuten. Voeg 2 eetl. sojasaus toe en kruid met peper en zout.
Afwerking
Bestrooi met de granaatappelpitjes en de koriander. Serveer lauw of koud. Geef er eventueel wat chilisaus of zoetzure saus bij.
Tip
- Houdt u niet van spruiten of is het niet het juiste seizoen, dan kan u ook fijngesneden broccoli gebruiken.
- Geen fan van rauwe sojascheuten? Bak ze dan 3 min. mee met de spruiten en pompoen.
Bijpassende drank
- Argento
- Chardonnay
- Mendoza
- Argentinië
- Roodeberg
- Western Cape
- KWV
- Zuid-Afrika