Snacks

Vegetarisch / wok

Krokant gebakken veggiereepjes met pompoen en spruiten

Ingrediënten voor 4 personen

Krokant gebakken veggiereepjes met pompoen en spruiten, recept van Colruyt
  • 200 g vegetarische wokreepjes
  • 200 g pompoenblokjes
  • 200 g sojascheuten
  • 4150 g spruiten
  • 1 granaatappel
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 plantje verse koriander
  • 3 cm gember
  • 250 g Chinese eiermie (noedels)
  • 4 eetl. sojasaus
  • 3 eetl.vloeibare honing
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. rijstolie
  • peper en zout

Voorbereiding   10 min.

  1. Schil de gember en snij in fijne staafjes.
  2. Snij de spruitjes in heel dunne plakjes.
  3. Meng de diepgevroren wokreepjes met 3 eetl. olijfolie, de vloeibare honing, 2 eetl. sojasaus en de gemberstaafjes.

Bereidingswijze   30 min.

  1. Verhit een pan of wok en bak de wokreepjes op een hoog vuur lichtjes bruin.
  2. Haal de wokreepjes uit de pan en verhit de rijstolie. Roerbak de spruitenplakjes en de diepgevroren pompoenblokjes 6 min., tot ze net gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  3. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
  4. Snij intussen de koriander en de lente-uitjes fijn. Haal de pitjes uit de granaatappel.
  5. Meng de noedels met de wokreepjes, spruiten, pompoenblokjes, lenteuitjes en sojascheuten. Voeg 2 eetl. sojasaus toe en kruid met peper en zout.

Afwerking

Bestrooi met de granaatappelpitjes en de koriander. Serveer lauw of koud. Geef er eventueel wat chilisaus of zoetzure saus bij.

Tip

  • Houdt u niet van spruiten of is het niet het juiste seizoen, dan kan u ook fijngesneden broccoli gebruiken.
  • Geen fan van rauwe sojascheuten? Bak ze dan 3 min. mee met de spruiten en pompoen.

Bijpassende drank

  • Argento
  • Chardonnay
  • Mendoza
  • Argentinië

  • Roodeberg
  • Western Cape
  • KWV
  • Zuid-Afrika

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 582 cal
Vetten 21,8 g
Koolhydraten 72,9 g
Eiwitten 22,6 g

Bron : Colruyt