Ingrediënten voor 4 personen
- 140 g slamix trio (rucola, veldsle en rode biet)
- 1 avocado
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 360 g tomme des Pyrénées (halfharde kaas)
- 300 g groene linzen
- 3 eetl. olijfolie
- 5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
- 1 blaadje laurier
- peper en zout
Voorbereiding
minder dan 10 min.
- Spoel de linzen onder koud water.
- Snipper de rode ui fijn.
- Pers de citroen.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in gelijke blokjes en besprenkel met de helft van het citroensap.
- Verwijder de korst van de kaas en snij in blokjes.
Bereidingswijze
30 min.
- Breng de groentebouillon aan de kook in een kookpot en gaar de linzen samen met het blaadje laurier 20 min. Giet af en spoel onder koud water. Verwijder het blaadje laurier en kruid met peper en zout.
- Maak ondertussen een vinaigrette met de olijfolie en de rest van het citroensap. Kruid met peper en zout.
- Meng de linzen met de rode ui en de blokjes avocado en kaas.
- Breng het linzenslaatje op smaak met de vinaigrette.
Afwerking
Verdeel de sla over de borden en leg er het linzenslaatje op. Heerlijk met wat ciabatta.
Bijpassende drank
Mort Subite Kriek Lambic
Mort Subite is een Belgisch biermerk van Brouwerijen Alken-Maes te Kobbegem.
Mort Subite Original Kriek is een kriekenlambiek (eveneens een Gegarandeerde traditionele specialiteit en Vlaams streekproduct) met een alcoholpercentage van 4,5%. Bij het rijpen op eiken vaten worden verse krieken toegevoegd. Voordien was de naam Mort Subite Kriek.
- Château Lafleur de Haute-Serre
- A.O.P. Cahors
Bijzonder elegante, droge witte wijn met een zweem van groen in de kleur. Heel fijne en fruitige smaak.