Snacks

Vegetarisch / kaas / oven

Quiche met broccoli en raapjes (baby eet mee)

Ingrediënten voor 4 personen

Quiche met broccoli en raapjes, recept van Colruyt
  • 1 rode paprika
  • ½ broccoli
  • 100 g raapjes
  • 1 ui
  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 g halfvolle verse kaas
  • 3 eieren
  • 1 eetl. boter
  • 3 eetl. geraspte emmentaler
  • 4 eetl. havermout
  • 1,5 koffiel. paprikapoeder
  • peper en zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Snipper de ui fijn.
  2. Snij de ongeschilde rapen in stukjes en de halve broccoli in roosjes.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
  4. Smelt de boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de broccoli, de rapen en de paprika toe en schep om. Kruid met peper en zout. Voeg 2 à 3 eetl. water toe, dek af en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.

Bereidingswijze   10 min. + 40 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schik het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm, ± 4 cm hoog). Druk goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Bestrooi de bodem met 2 eetl. havermout.
  3. Verdeel de gestoofde groenten over het bladerdeeg.
  4. Klop de verse kaas los met de eieren en 2 eetl. havermout. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Giet het mengsel over de groenten.
  5. Bestrooi met de geraspte emmentaler en zet de quiche 30 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 min. bakken. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

Afwerking

Serveer de quiche lauw of warm. Geef er een salade bij als u ze als hoofdgerecht serveert.

Tip

U kan de raapjes vervangen door schijfjes champignon.

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Snij 50 g vruchtvlees van paprika in kleine stukjes. Schil 50 g rapen en snij in blokjes. Verdeel 50 g broccoli in kleine roosjes.
  2. Kook de stukjes paprika samen met de blokjes raap en de roosjes broccoli ± 20 min. gaar in een bodempje water.
  3. Plet grof en meng er 1 snuifje paprikapoeder en 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Bijpassende drank

Ciney Blond Abdijbier

Ciney is een Belgisch bier van hoge gisting met een alcoholperecentage van 7%.


  • Riesling Classic Rudolf Müller
  • Pfalz - Duitsland

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 447 cal
Vetten 26,8 g
Koolhydraten 32,9 g
Eiwitten 17,9 g

Bron : Colruyt