Soepen

Soep met vis

Bloemkoolsoep met waterkers en zalm

Ingrediënten voor 4 personen

Bloemkoolsoep met waterkers en zalm, recept van Colruyt
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 zakje waterkers
  • 1 grote aardappel
  • 1 ei
  • 70 gram gerookte zalm
  • 400 ml. gevogeltefond (bokaal)
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Knip de blaadjes van de waterkers.
  2. Snij de geschilde aardappel in blokjes.
  3. Snij de bloemkool in roosjes

Bereidingswijze   20 min.

  1. Breng de gevogeltefond aan de kook met 400 ml water. Voeg er de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes bij. Laat 15 min. koken.
  2. Mix heel fijn, voeg de helft van de waterkersblaadjes toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Doe het ei, de gerookte zalm en de rest van de waterkersblaadjes in een hoge beker en mix. Leng indien nodig aan met wat water.
  4. Breng de soep nog heel even aan de kook en roer er het ei-zalmmengsel door.

Afwerking

Dien onmiddellijk op met minibroodjes.

Tip

  • U kan de groenekool vervangen door andere koolsoorten, zoals Chinese kool of spitskool.
  • Vervang de comtékaas door emmentaler of gruyère, of door cheddar voor een nog meer uitgesproken smaak.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 113 cal
Koolhydraten 8,9 g
Eiwitten 9,9 g
Vetten 4,3 g

Bron : Colruyt