Soepen

Maaltijdsoep

Roomsoep à la Du Barry

Ingrediënten voor 4 personen

Roomsoep à la Du Barry, recept van Colruyt
  • 1 bloemkool
  • 2 preiwitten
  • 2 eierdooiers
  • 400 ml. kalfsfond (bokaal)
  • 1,5 dl. room
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel bote
  • r

Bereidingswijze   35 min.

  1. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de in stukken gesneden prei in. Laat 2 min. stoven.
  2. Bestrooi met de bloem en roer om.
  3. Voeg de kalfsfond en 600 ml water toe en doe er de in stukken gesneden bloemkool in.
  4. Dek af en laat 15 min. zachtjes koken.
  5. Mix zeer fijn en zeef de soep (indien gewenst).
  6. Meng de eidooiers en de room in een soepterrine en roer er de hete soep door.

Afwerking

Dien onmiddellijk op, bestrooi met een weinig peterselie of kervelplukjes. Als garnituur kan u heel kleine gekookte bloemkoolroosjes apart houden.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 274 cal
Koolhydraten 15,2 g
Eiwitten 7,7 g
Vetten 20,2 g

Bron : Colruyt