Soepen

Groentensoep

Courgettesoep met tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

Courgettesoep met tomaten, recept van Colruyt
  • 2 grote courgettes
  • 600 gram tomaten
  • 1 ui
  • 1 grote aardappel
  • 3 blokjes vetarme vleesbouillon
  • boter

Bereidingswijze   25 min.

  1. Stoof de in stukjes gesneden ui, courgette en aardappel in wat boter.
  2. Los de bouillonblokjes op in 1,5 L kokend water.
  3. Voeg de bouillon en de tomatenblokjes bij de groenten en laat 20 min. koken.
  4. Mix zeer fijn.

Afwerking

Serveer met gebakken broodkorstjes of gehakte kervel.

Tip

  • Voor een feestelijk tintje werkt u bord per bord af met een scheutje room.
  • Vlak voor het opdienen kan u wat geplet hardgekookt ei toevoegen.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 95 cal
Koolhydraten 7,1 g
Eiwitten 2,8 g
Vetten 6 g

Bron : Colruyt