Soepen

Maaltijdsoep

Minestrone met bospaddenstoelen

Ingrediënten voor 6 personen

Minestrone met bospaddenstoelen, recept van Colruyt
  • 100 gram spinazie (vers of diepvries)
  • 4 tomaten
  • 3 takjes groene selders
  • 2 wortelen
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 30 gram gedroogde bospaddenstoelen
  • 30 gram parmezaan
  • 150 gram rijst
  • 400 gram kikkererwten (blik)
  • 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 koffielepel oregano (Topaz)
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Snipper de ui fijn.
  2. Snij de wortelen en de selder in kleine blokjes.
  3. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.
  4. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.
  5. Laat de bospaddenstoelen 1 u weken in ½ L lauw water. Zet het weekwater opzij. Spoel de paddenstoelen onder stromend water en knijp goed uit. Snij in kleine stukjes.
  6. Hak de verse spinazie fijn. Hak de peterselie grof.
  7. Rasp de parmezaan zodat u grote schilfers krijgt.

Bereidingswijze   35 min.

  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui, de blokjes wortel en selder gedurende 10 min.
  2. Overgiet met het weekwater van de bospaddenstoelen (niet het bezinksel) en de kippenbouillon.
  3. Voeg de aardappelblokjes en de rijst toe en laat 10 min. gaar worden.
  4. Doe er de fijngehakte spinazie, de blokjes tomaat, de stukjes bospaddenstoelen en de kikkererwten bij en laat nog 10 min. zachtjes gaar worden. Kruid bij naar smaak met de oregano, peper en zout.

Afwerking

Serveer de soep in kommetjes, bestrooi met de parmezaanschilfers en de grof gehakte peterselie. Geef er grissini bij.

Tip Varianten:

  • Ook deze groenten passen goed in een minestrone: aubergine, prinsessenbonen, groenekool, bloemkool, erwtjes, prei, pompoen enz...
  • Vervang de rijst gerust door tapioca, tarwegriesmeel of korte pasta zoals spirelli.
  • Snelle variant: gebruik de diepgevroren minestronegroenten van Ringis. Zo is uw soep klaar in een handomdraai.
Minestrone

Dit gerecht is afkomstig uit Napels. ‘Minestrone’ betekent letterlijk dikke groentesoep. Kies uw groenten naargelang van het seizoen of naar smaak. Meestal wordt er rijst, pasta en soms ook vlees of vis toegevoegd. Voor een nog meer typische smaak kan u de soep kruiden met Italiaanse mix. Serveer er geroosterde ciabatta bij (ingestreken met wat olijfolie of pesto).

Bijpassende drank

  • Pinot Blanc Réserve Particulière Wolfberger
  • A.C. Alsace

Heerlijk ronde witte wijn met een droge en elegante smaak en mooie aroma’s van rijp fruit en bloemen.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 372 cal
Koolhydraten 54,2 g
Eiwitten 13,9 g
Vetten 10,2 g

Bron : Colruyt