Soepen

Groentensoep

Pompoensoep

Ingrediënten voor 4 personen

Pompoensoep, recept van Colruyt
  • 600 g pompoenblokjes
  • 150 g gesneden preiwit
  • 100 g uiringen
  • 2 eetl. fijngesneden bieslook
  • 125 ml zure room
  • 2 blokjes kippenbouillon opgelost in 1 l heet water
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereidingswijze   35 min.

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren uiringen en het preiwit glazig.
  2. Voeg de diepgevroren pompoenblokjes toe en laat 2 min. stoven.
  3. Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 15 min. sudderen op een zacht vuur.
  4. Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.

Afwerking

Meng de zure room met het diepgevroren bieslook (of kruiden naar keuze). Verdeel de soep over de borden en werk af met een lepel kruidenroom. Serveer met een stukje stokbrood.

Tip

Varianten

  • Vervang de helft van de pompoenblokjes door blokjes wortel, knolselder of geschilde courgette.
  • Zin in een pittige, oosterse toets? Voeg bij het stoven van de ui dan wat geraspte gember toe en werk de soep af met een beetje kokosmelk en fijn gesnipperde koriander.
  • Werk af met grofgehakte hazelnoten, walnootpitten of licht geroosterde amandelschilfers.
  • Versier met fijngesnipperde gedroogde ham of gerookte zalm.
  • Ook lekker met kruidenkaas, verkruimelde verse geitenkaas of blauwgeaderde kaas.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 158 cal
Koolhydraten 6,8 g
Eiwitten 3,1 g
Vetten 13,2 g

Bron : Colruyt