Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g butternutpompoen
- 1 wortel
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 50 g verse geitenkaas
- 1 dl room (min. 30 % V.G.)
- 1 eetl. sesamzaad
- 1 eetl. olijfolie
- 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
- peper en zout
Voorbereiding
15 min.
- Snipper de ui en het knofl ook fijn.
- Snij de wortel in gelijke blokjes.
- Snij het vruchtvlees van de pompoen in gelijke blokjes.
- Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Klop de room op en meng er de geitenkaas en de geroosterde sesamzaadjes onder.
Bereidingswijze
20 min.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
- Voeg de wortelen en de pompoenblokjes toe en giet er de kippenbouillon bij. Laat 15 à 20 min. koken en mix de soep glad.
Afwerking
Serveer de soep in een diep bord of een kommetje en lepel er telkens 1 eetl. van de geitenkaasroom in. Trek met een koffielepel wat lijntjes over de room voor een mooi effect.