Soepen

Groentensoep

Pompoensoep met geitenkaasroom

Ingrediënten voor 4 personen

Pompoensoep met geitenkaasroom, recept van Colruyt
  • 500 g butternutpompoen
  • 1 wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 50 g verse geitenkaas
  • 1 dl room (min. 30 % V.G.)
  • 1 eetl. sesamzaad
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • peper en zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Snipper de ui en het knofl ook fijn.
  2. Snij de wortel in gelijke blokjes.
  3. Snij het vruchtvlees van de pompoen in gelijke blokjes.
  4. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. Klop de room op en meng er de geitenkaas en de geroosterde sesamzaadjes onder.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
  2. Voeg de wortelen en de pompoenblokjes toe en giet er de kippenbouillon bij. Laat 15 à 20 min. koken en mix de soep glad.

Afwerking

Serveer de soep in een diep bord of een kommetje en lepel er telkens 1 eetl. van de geitenkaasroom in. Trek met een koffielepel wat lijntjes over de room voor een mooi effect.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 190 cal
Koolhydraten 7,7 g
Eiwitten 5,3 g
Vetten 15,4 g

Bron : Colruyt