Ingrediënten voor 4 personen
- 4 gestoomde rode bieten (versmarkt)
- 3 stengels groene selder
- 1 rammenas
- 4 takjes tijm (vers)
- 1 aardappel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetl. zure room
- 1.2 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1,2 L heet water)
- 2 eetl. olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
20 min.
- Schil de rammenas en rasp hem (u hebt 3 eetl. nodig). Snij de rest in blokjes van 1 cm.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Schil de aardappel en snij in blokjes van 1 cm.
- Snij de groene selder in stukjes.
Bereidingswijze
50 min.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
- Voeg de blokjes rammenas en aardappel, de stukjes selder en de takjes tijm toe. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 40 min. zachtjes sudderen.
- Snij ondertussen de rode bieten in grove stukken.
- Meng de zure room met de geraspte rammenas.
- Voeg na 40 min. de rode bieten toe aan de soep en laat nog 5 min. sudderen. 6. Mix de soep glad en kruid met peper en zout.
Afwerking
Werk de kommetjes soep af met een lepel zure room met rammenas.