Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g noordzeegarnalen
- 400 lm gevogeltefond
- 2 komkommers
- 2 avocado's
- 2 citroenen (alleen het sap)
- 2 dl lichte room
- peper en zout
Voorbereiding
Laat diepvriesgarnalen oppervlakkig ontdooien en dep ze droog. Giet er de helft van het citroensap over en laat gedurende 2 u marineren in de koelkast.
Bereidingswijze
15 min.
- Schil de komkommers en halveer. Verwijder de pitjes met een koffielepel. Hou de komkommers daarbij boven een zeef. Vang het sap op en druk ook het sap uit de pitjes.
- Snij het vruchtvlees van de komkommers en de avocado's in blokjes. Hou enkele komkommerblokjes opzij voor de versiering.
- Mix de blokjes samen met het opgevangen komkommersap. Roer er de rest van het citroensap en de gevogeltefond door en breng op smaak met peper en zout. Zet nog een paar uur in de koelkast.
Afwerking
Schep de soep uit in de borden en giet er wat room bij in kringen. Versier met gemarineerde garnalen en enkele blokjes komkommer. Geef er stokbrood of ciabatta bij.