Soepen

Koude soep

Koude preisoep met komkommer

Ingrediënten voor 4 personen

Koude preisoep met komkommer, recept van Colruyt
  • 300 g verse preien (of uit diepvries)
  • 2 komkommers
  • ½ bosje radijzen
  • ½ appel, grannysmith
  • 150 g griekse yoghurt
  • ½ dille (vers) + enkele takjes voor de afwerking
  • peper en zout

Voorbereiding   30 min.

  1. Snij de prei in ringen. Snij de 2 geschilde komkommers in blokjes.
  2. Snij de radijsjes in 4 en de halve appel (met schil) in heel kleine stukjes.

Bereidingswijze   15 min., enkele uren vooraf

  1. Breng 1 L water aan de kook en doe er de komkommerblokjes en de gesneden prei in. Kruid met peper en zout.
  2. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. sudderen.
  3. Mix de soep fijn en zet een paar uur koel weg.
  4. Klop de Griekse yoghurt voorzichtig door de soep en kruid met dille.

Afwerking

Werk de koude soep af met enkele stukjes radijs en appel en wat dille.

Tip

Deze koude preisoep is ook heerlijk als voorgerecht bij een barbecue of geserveerd in kleine kommetjes bij het aperitief.

Koude preisoep

Oorspronkelijk werd het woord ‘vichyssoise’ enkel gebruikt voor een koude soep van prei en aardappelen, gebonden met room en afgewerkt met vers fijngesnipperde bieslook. De benaming wordt nu ook algemener gebruikt voor een koude soep op basis van diverse groenten (bv. komkommer).

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 106 cal
Koolhydraten 13,8 g
Eiwitten 4,2 g
Vetten 3,8 g

Bron : Colruyt