Ingrediënten voor 6 personen
- 500 g peultjes
- 300 g groentereepjes (diepvries)
- 3 aardappelen
- 2 petit-suissekaasjes
- 2 eetl. boter
- 3 groentebouillonblokjes opgelost in 1,5 l heet water
- 1 takje verse munt
Voorbereiding
- Schil de aardappelen en snij in blokjes.
Bereidingswijze
25 min. + afkoelen
- Smelt de boter in een kookpot en stoof de diepgevroren groentereepjes 2 min.
- Blus met de groentebouillon en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes en de peultjes toe.
- Breng opnieuw aan de kook en laat 15 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Mix heel fijn, laat afkoelen en zet 2 à 3 u. in de koelkast.
Afwerking
Meng de kaasjes onder de soep en werk vlak voor het serveren af met blaadjes munt.
Tip
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand
Bereiding (20 min.)
- Snij 50 g peultjes in reepjes en 50 g aardappelen in blokjes.
- Kook de peultjes en de aardappelblokjes 15 min. in een bodempje water samen met 50 g diepgevroren groentereepjes.
- Mix alles.