Ingrediënten voor 6 personen
- 2 gerookte forelfilets
- 3 bakjes tuinkers
- 1 preiwit
- 1 wortel
- 1 aardappel
- 2 dl lichte room
- 1 eetl. boter
- 2 blokjes kippenbouillon opgelost in 1 l heet water
- 4 tl. amandelschilfers
- 2 takjes verse peterselie
- peper en zout
Voorbereiding
- Snij de gerookte forel in blokjes.
- Snij het preiwit in fijne ringetjes.
- Schil de wortel en de aardappel en snij in kleine blokjes.
- Snipper de tuinkers fijn en hou enkele sprietjes apart voor het garnituur.
- Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereidingswijze
30 min.
- Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de preiringetjes, de wortel- en de aardappelblokjes toe. Laat 25 min. koken. Mix tot een gladde soep.
- Smelt de boter in een kookpot en laat de tuinkers 3 min. op een zacht vuur smelten. Voeg de tuinkers en de lichte room toe aan de soep en mix opnieuw.
- Kruid met peper en zout. Zet koel weg.
Afwerking
Serveer in diepe borden en garneer met de blokjes gerookte forel, de amandelschilfers en enkele sprietjes tuinkers.