Ingrediënten voor 4 personen
- 3 preiwitten
- 1 aardappel
- 1,5 dl lichte room,
- 1 eetl. boter
- 2 blokjes kippenbouillon opgelost in 1 l heet water
- 1 snuifje nootmuskaat
- zwarte peper (molen)
- zout
Voorbereiding
10 min.
- Snipper de preiwitten grof en het bieslook fijn.
- Snij de geschilde aardappel in blokjes.
Bereidingswijze
30 min. + afkoelen
- Smelt de boter in een kookpot en stoof het preiwit en de aardappelblokjes 5 min. op een zacht vuur. Kruid met peper, zout en de nootmuskaat.
- Giet er de kippenbouillon bij, dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
- Haal van het vuur en mix fijn. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
Afwerking
Verdeel de soep over 4 kommetjes en werk af met de lichte room en wat bieslook.
Tip
- Niet echt dol op bieslook? U kan ook grofgehakte dille gebruiken.
- Mag het een tikkeltje feestelijker? Werk de soep dan af met reepjes gerookte zalm.
- Ook lekker: vichyssoise met komkommer
Vervang de preiwitten door 2 komkommers. U hoeft die niet te schillen, zo krijgt de soep een mooie, groene kleur.