Soepen

Koude soep

Komkommergazpacho met gebakken sint-jakobsnoten

Ingrediënten voor 4 personen

Komkommergazpacho met gebakken sint-jakobsnoten
  • 12 sint-jokobsnoten zonder koraal
  • 2 komkommers
  • 2 tomaten
  • ⅓ citroen (alleen het sap)
  • 2 plantjes verse dille
  • 2 uien
  • 2 blokjes kippenbouillon opgelost in 7 dl heet water
  • 33 cl Brugse Zot (speciaalbier)
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.
  2. Snipper de uien fijn.
  3. Schil de komkommers en snij in stukken.
  4. Snipper het plantje dille fijn (hou 4 takjes apart voor de versiering).
  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in blokjes. Meng met 2 eetl. olijfolie, het citroensap en de fijngesnipperde dille. Breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze   25 min.

  1. Breng de kippenbouillon samen met het bier aan de kook en voeg de stukken komkommer en de fijngesnipperde ui toe. Laat 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  2. Mix tot een gladde soep en laat volledig afkoelen.
  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten ±2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Giet de koude komkommersoep in diepe borden. Verdeel er in het midden de tomaten-mengeling over en garneer met een takje dille. Schik er de sint-jakobsnoten rond.

Bijpassende drank

  • Brugse Zot

Brugse Zot is een Belgisch bier van hoge gisting dat gebrouwen door Brouwerij De Halve Maan in Brugge.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 232 cal
Koolhydraten 8,8 g
Eiwitten 12,4 g
Vetten 11,3 g

Bron : Colruyt