Ingrediënten voor 4 personen
- 4 varkensescalopes
- 500 g groentereepjes (diepvries)
- 250 g oesterzwammen
- 1 teentje knoflook
- 400 g Italiaanse garnituur (blik)
- 100 g vermicelli
- 3 blokjes runderbouillon opgelist in 1,5 heet water
- 3 eetl. olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Pers het teentje knoflook.
- Snij de escalopes in stukjes van 4 bij 4 cm.
Bereidingswijze
20 min.
- Doe de juliennegroenten in een grote kookpot samen met het Italiaanse garnituur en overgiet met de runderbouillon. Laat 15 min. zachtjes koken.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de varkensstukjes goudbruin gedurende 3 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.
- Verhit in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. olijfolie, voeg het geperste knoflook toe en bak de reepjes oesterzwammen gedurende 2 à 3 min.
- Voeg de laatste 4 min. de vermicelli toe aan de soep en laat mee gaar worden.
- Voeg als laatste de varkensstukjes en de reepjes oesterzwammen toe, laat alles opwarmen en kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking
Serveer onmiddellijk
Tip
Variant
U kan de varkensescalopes vervangen door Frutti di mare (diepvries, Kelvin), maar gebruik dan wel visbouillon.
Brood bij maaltijdsoepen?
Als uw maaltijdsoep pasta, rijst of aardappelen bevat is het niet nodig er brood bij te geven … Maar dat smaakt natuurlijk altijd!
Een paar varianten:
- Beleg enkele sneetjes geroosterd brood met wat geraspte kaas en laat deze enkele minuten smelten onder de grill.
- Smeer wat stukjes stokbrood in met kruidenboter of pesto en laat lichtjes kleuren onder de grill.
Bijpassende drank
- Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico
- D.O.C. Moncaro - Italië
- Villa Ilaria Barbera
- D.O.C. Piemonte - Italië
Deze wijn heeft de typische neus van de tempranillo-druif (gekonfijt fruit) met indrukken van vanille en vers hout. Gecorseerd en krachtig in de mond.