Soepen

Maaltijdsoep

Rode maaltijdsoep met krokant spek en ricotta

Ingrediënten voor 4 personen

Rode maaltijdsoep met krokant spek en ricotta, recept van Colruyt
  • 150 g gesmoord spek
  • 1 kg rode soepmix (diepvries)
  • ½ plantje basilicum
  • 500 g aardappelgnocchi
  • 4 eetl. ricotta
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 blokjes runderbouillon opgelost in 1,3 l heet water
  • 1 snuifje tijm
  • peper en zout

Voorbereiding   5 min.

  1. Bewaar enkele blaadjes basilicum voor de afwerking en snipper de rest fijn.
  2. Snij het spek in blokjes.

Bereidingswijze   25 min.

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren soepmix 5 min.
  2. Overgiet met de runderbouillon en voeg de gnocchi toe. Laat 5 min. sudderen en kruid met de tijm, het basilicum, peper en zout. Laat nog 10 min. koken op een zacht vuur.
  3. Bak intussen het spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

Afwerking

Verdeel de soep over de kommen en werk af met 1 eetl. ricotta, de spekblokjes en de blaadjes basilicum.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 412 cal
Koolhydraten 49 g
Eiwitten 15,7 g
Vetten 15,9 g
Suikers 7,5 g
Vezels 4,3 g

Bron : Colruyt