Soepen

Maaltijdsoep

Champignonconsommé met truffelpasta

Ingrediënten voor 4 personen

Champignonconsommé met truffelpasta, recept van Colruyt
  • 250 g verse truffelpasta
  • 250 g witte champignons
  • 1 eetl. boter
  • 2 groentebouillonblokjes opgelst in 1l heet water
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 16 blaadjes platte peterselie
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Hak de champignons fijn.

Bereidingswijze   30 min.

  1. Breng de groentebouillon aan de kook in een grote kookpot samen met de witte wijn en de fijngehakte champignons. Verlaag het vuur en laat 20 min. sudderen. Giet door een zeef in een andere kookpot.
  2. Smelt de boter in een braadpan en bak de champignons gedurende 2 min. Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier
  3. Zet de bouillon opnieuw op het vuur en voeg de truffelpasta toe, laat 5 min. gaar worden in de bouillon.

Afwerking

Verdeel de gebakken champignons over de borden en giet er de consommé met truffelpasta over. Werk af met enkel blaadjes platte peterselie.

Tip

Variant

U kan de champignons vervangen door gedroogd eekhoorntjesbrood. Hak het eekhoorntjesbrood fijn, overgiet met 3 dl lauw water en laat 10 min. rusten. Spoel onder koud water en laat 15 min. zwellen in kokend water. Giet door een zeef en laat uitlekken. Volg daarna het recept vanaf stap 2 zoals hierboven beschreven.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 265 cal
Koolhydraten 36 g
Eiwitten 9,7 g
Vetten 6,5 g

Bron : Colruyt