Ingrediënten voor 5 personen
- 400 g bloemkoolroosjes
- 1 kg tomaten
- 10 jonge wortelen
- 150 g groene linzen
- 3 uien
- 150 g voorgekookte tarwegraantjes
- 2 eetl. tomatenpuree
- 2 eetl. boter
- 100 g zure room
- 1,5 koffiel. mierikswortel met room (bokaal)
- 1 blokje groentebouillon
- 1 plantje koriander
- 2 koffiel. kruidentuiltje
- 1 koffiel. paprikapoeder
- 1 koffiel. kerriepoeder
- peper en zout
Voorbereiding
- Snipper de verse koriander en de uien fijn.
- Pel de tomaten (dat gaat gemakkelijk als u ze eerst 10 tellen in kokend heet water onderdompelt) en snij ze in blokjes.
- Snij de wortelen in grote stukken.
- Spoel de linzen in een zeef.
- Meng de zure room met kerrie, mierikswortelpuree en een snuifje zout. Strooi er als garnering wat kerriepoeder over.
Bereidingswijze
15 min. + 30 min. kooktijd
- Laat de boter heet worden in een ruime kookpan en stoof de fijngesnipperde uien tot ze glazig zijn.
- Voeg de blokjes tomaat toe, de stukken wortel, de diepgevroren bloemkool, de linzen en de tarwekorrels. Giet er 1,5 L water bij en doe er ook het bouillonblokje bij en de tomatenpuree. Kruid met kruidentuiltje, paprika, peper en zout.
- Breng aan de kook en laat dan 20 min. sudderen.
Afwerking
Garneer uw vegetarische maaltijdsoep met gesnipperde koriander en geef er stokbrood bij. Zet het kommetje met de mierikswortelroom apart op tafel, zodat iedereen naar smaak wat room in zijn soep kan lepelen of op het stokbrood smeren.
Bijpassende drank
- Las Casas del Toqui Cabernet Sauvignon
- Chili
- Domaine du Clos Pichard
- A.C. Saint-Nicolas de Bourgueil