Ingrediënten voor 4 personen
- 250 g kerstomaten
- 100 g champignons
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- ½ aubergine
- 2 eetl. groene pesto
- 100 g gesneden macaroni of andere korte pasta
- 180 g witte bonen (blik)
- 70 g tomatenpuree
- 2 blokjes groentenbouillon
- 1 koffiel. kruidentuiltje
- cayennepeper
- peper en zout
- Voor de stokbroodjes
- 8 eetl. geraspte gruyère
- 2 voorgebakken witte stokbroodjes
- 1 eetl. olijfolie
Voorbereiding
10 min.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
- Snij de halve aubergine in blokjes.
- Snij de champignons in 4 en de kerstomaten in 2.
- Spoel de witte bonen onder koud water en laat uitlekken.
Bereidingswijze
20 min.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breng 1 L water aan de kook samen met de tomatenpuree, de bouillonblokjes en het kruidentuiltje. Voeg de macaroni en de paprika- en aubergineblokjes toe en laat 7 min. koken.
- Voeg de kerstomaatjes, de witte bonen en de champignons toe en laat nog 3 min. koken. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Doe er de pesto bij.
- Bak intussen de stokbroodjes goudbruin in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Snij ze doormidden, bestrijk met de olijfolie en bestrooi met geraspte gruyère. Laat even gratineren onder de ovengrill. Serveer met extra pesto voor de liefhebbers.
Tip
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maanden
Maak deze soep klaar zonder de bouillonblokjes, de kruiden en de pesto. Schep de hoeveelheid voor uw kleintje uit de kookpot en mix fijn. Voeg daarna pas de bouillonblokjes, de kruiden en de pesto toe aan de kookpot.