Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g staartvisfilet of kabeljauwfilet of tonijnsteak
- 200 g frutti di mare (diepvries)
- 12 kleine gepelde rauwe scampi's
- 4 tomaten
- 1 citroen (enkel het sap)
- 1 takje verse tijm
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 dl droge witte wijn
- 2 blokjes visbouillon opgelost in 1 l heet water
- 1 eetl. olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
ontdooitijd + 15 min.
- Laat de visfilets oppervlakkig ontdooien en snij in hapklare stukken.
- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in stukken.
- Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.
Bereidingswijze
30 min.
- Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
- Voeg de stukken tomaat en het takje tijm toe. Overgiet met de witte wijn en laat 3 min. sudderen.
- Giet er de visbouillon over en laat 10 min. koken.
- Voeg de stukken visfilet en de diepgevroren scampi’s en zeevruchten toe. Dek af en laat nog 15 min. verder sudderen (laat niet meer koken). Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Verwijder het takje tijm.
Afwerking
Serveer de soep in diepe kommetjes, zo blijft ze langer warm.