Soepen

Vis

Vissoep met grijze garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

Winterminestrone met spelt en gehaktballetjes, recept van Delhaize
  • 300 g kalfsgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 2 wortelen
  • 120 g verse pesto
  • 80 g spelt
  • 1 bussel bieten van verschillende kleuren
  • 2 pastinaken
  • 4 takjes basilicum
  • 1,5 l water
  • 1 vers kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier)
  • 4 zwarte peperbolletjes
  • 2 eetl olijfolie

Bereidingswijze   20 min. + 1 u kooktijd

  1. Bereid de spelt volgens de instructies op de verpakking. Giet af en breng op smaak en houd apart.
  2. Spoel de wortelen, de pastinaken en de bieten, schil en houd apart. Doe de schillen, 1/3 van de uien (in vier gesneden), de in stukjes gesneden teentjes knoflook en het kruidentuiltje in een kookpot. Voeg het water en de peperbolletjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
  3. Kruid ondertussen het gehakt en rol er kleine balletjes van.
  4. Hak de overige uien fijn en fruit ze op een zacht vuurtje in een stoofpot met de olie. Snijd de groenten in brunoise, voeg ze toe aan de uien en fruit ze 2 min.
  5. Breng de bouillon verder op smaak, zeef hem en giet hem in de stoofpot. Voeg de kleine spelt toe en laat 5 min. sudderen. Voeg de balletjes toe en laat nog 10 min. doorkoken.
  6. Dien de minestrone op met een beetje pesto en bestrooi met kleine blaadjes basilicum pistou.

Tip

  • Je kunt bouillon gebruiken als basis voor soepen, sauzen en stoofpotjes.
  • (Heel) weinig tijd? Gebruik voorgesneden groenten uit een zakje!

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 581 cal
Vetten g
Koolhydraten g
Eiwitten g

Bron : Delhaize