Ingrediënten voor 4 personen
- 450 g aardappelen
- 200 g gerookte spekblokjes
- 25 cl melk
- 2 uien
- 80 g verse pesto
- 1 blokje gevogeltebouillon
- 100 g kleine deegweren (zoals tubettini)
- 1 l water
- 1 eetl. olijfolie
- schilfers parmezaanse kaas
- een handvol basilicumblaadjes
- peper
Bereidingswijze
minder dan 30 min
- Verwarm de olie in een stoofpot en bak er het spek en de fijngesnipperde ui(en) in. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Doe ze bij in de stoofpot, meng 1 min., voeg het water toe, de melk en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 8 min. sudderen op een heel zacht vuur.
- Voeg de pasta toe, meng goed en laat nog 8 min. zacht koken.
- Neem de pot van het vuur, laat 2 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak (het papier zal het vet absorberen), verwijder het papier en voeg de pesto toe.
- Meng, breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met het fijngehakte basilicum. Dien de parmezaanschilfers apart op.
Tip
De aardappelen moeten alles samen ongeveer 15 min. koken, hou hiermee rekening wanneer je deegwaren kiest waarvan de kooktijd geen 8 min. is.