Ingrediënten voor 4 personen
- 1 blik gepelde tomaten (400g)
- 250 g rundergehakt
- 1 blikje rode bonen (240g)
- 1 blokje visbouillon (vetarm)
- 1 teentje knoflook
- 1 doosje tomatenpuree (70g)
- 2 eetl. olijfolie
- 1 ui
- ½ koffiel. chilipoeder
- 1 koffiel. gemalen komijn
- 1 koffiel. gemalen koriander
- 1 eetl verse koriander (gehakt)
- cheddar om erbij te serveren
- zout
Bereidingswijze
minder dan 30 min.
- Verwarm de olie in een stoofpot. Bak er de gehakte ui en het rundergehakt in aan. Roer en breek het vlees in kleine stukjes met behulp van een spatel.
- Voeg, wanneer alles mooi bruingebakken is, het geperste knoflookteentje en de specerijen toe, meng 1 min., doe er de gepelde tomaten bij. Vul het lege blik met warm water en voeg het water toe aan de bereiding. Doe dit 3 x. Doe er de verkruimelde bouillonblokjes en de tomatenpuree bij, zet een deksel op de pot en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
- Giet de rode bonen af, spoel ze goed onder koud water en voeg ze toe aan de bereiding. Laat nog 2 min. sudderen.
- Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte koriander toe.
- Serveer heel warm met grofgeraspte cheddar en knapperig brood.
Tip
Zet ook het flesje Tabasco op tafel: de liefhebbers van pikant kunnen zelf enkele druppels toevoegen.