Soepen

Vegetarisch

Winterse soep met champignons

Ingrediënten voor 4 personen

Winterse soep met champignons, recept van Delhaize
  • 2 uien
  • 150 g champignons
  • 1 citroen
  • 750 g bruine champignons
  • 1 bussel dille
  • 60 g boter
  • 4 eetl. zure room
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • 1 l groentenbouillon
  • 3 eetl. bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout

Bereidingswijze   20 min. + 30 min. kooktijd

  1. Hak de uien en de knoflook heel fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje, in een kookpot met 2/3 van de boter, de helft van de gehakte dille en het paprikapoeder.
  2. Snijd de bruine champignons in fijne plakjes en doe ze ook in de kookpot. Fruit ze 2 min en bestuif ze dan met bloem. Meng 2 min, besprenkel met de groentebouillon, breng aan de kook en laat 30 min op een heel zacht vuurtje pruttelen.
  3. Snijd de grote champignons van de gastronomische mix in stukken en verwijder de steeltjes van de kleinere. Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg het sap van de citroen toe en breng de soep verder op smaak.
  5. Verdeel over de borden en werk elk bord af met 1 el zure room, de gebakken champignons en de rest van de gesnipperde dille. Serveer heel warm.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 310 cal
Vetten g
Koolhydraten g
Eiwitten g

Bron : Delhaize