Ingrediënten voor 4 personen
- 110 g groene miniasperges
- 200 g extra fijne boontjes
- 4 eetl. olijfolie
- 0,5 dl water
- 2 teentjes knoflook
- ½ eetl. groentenbouillon in poeder
- 4 takjes tijm
- 200 g broccoli
- 1 citroen
- 1 chilipeper
- 100 g erwten (diepvries)
- 200 g sugar snaps
- 2 lente-uitjes
- 500 g tofoe
- peper en zout
Bereidingswijze
15 min
- Verwijder het uiteinde van de broccolini- en aspergestengels. Snijd de asperges in 2. Verwijder de steeltjes van de bonen en snijd ze in 2.
- Ontpit de rode peper en snipper hem fijn. Breng het water aan de kook met de groentebouillon en de rode peper. Dompel de bonen in het water en reken 3 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Voeg de overige groenten toe: asperges, broccolini, sugar snaps en erwtjes. Breng weer aan de kook en reken nog 2 min kooktijd.
- Snijd intussen de tofoe in blokjes en besprenkel ze met olijfolie. Voeg de geriste tijm toe, samen met 1 afgestreken el geraspte citroenzeste, de geperste teentjes knoflook, peper en zout. Meng alles goed en bak de tofoe goudbruin op een hoog vuur.
- Verdeel de tofoeblokjes en de groenten over diepe borden, giet er bouillon bij en werk af met gesnipperde lente-uitjes. Dien heel warm op en geef er brood bij.
Tip
Heb je onlangs sushi gegeten en blijven nog wat edamameboontjes over? Voeg ze als topping toe aan je soep.