Ingrediënten voor 4 personen
- 35 g boter
- 7,5 dl water
- 2 blokjes groentenbouillon
- ¼ bosje bieslook
- 4 koffiel. olijfolie
- 3,5 dl gezouten water
- 1 ui
- 500 g witte asperges
- 1 preiwit
- 50 g notenmengeling 'breakfast'
Bereidingswijze
45 min
- Breek het uiteinde van de witte asperges af en schil ze. Hak de ui grof, samen met het preiwit en de aspergeschillen en -uiteinden.
- Fruit alles 5 min. op een matig vuurtje, in een kookpot met boter. Voeg water en groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen.
- Laat de notenmengeling lichtjes in een braadpan grillen, zonder toevoeging van vetstof.
- Hak het bieslook. Snijd de asperges in stukjes en doe ze in een steelpan met kokend gezouten water. Giet ze na 2 min. af. Voeg het kookvocht van de asperges bij de soep, samen met boter.
- Mix de soep fijn en giet ze door een puntzeef. Breng ze verder op smaak. Verdeel de aspergestukjes over de borden, overgiet ze met de hete soep en bestrooi ze met noten en bieslook. Besprenkel met olijfolie en serveer.