Soepen

Vissoep

Vissoep van Tilapia

Ingrediënten voor 4 personen

Vissoep van Tilapia, recept van Albert Hein
  • 100 g hollandse garnalen
  • 300 g tilapiafilet (vis) (in stukken)
  • 1 sinaasappel
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 zak Italiaanse roerbakmixgroenten (250 g)
  • 1 l visbouillon

Bereidingswijze   20 min

  1. Verhit in een soeppan 2 eetlepels olie en fruit hierin de knoflook circa 30 seconden.
  2. Voeg de roerbakmix toe en bak hem 2 minuten mee.
  3. Rasp de oranje sinaasappelschil en pers de vrucht uit. Voeg de bouillon, de sinaasappelrasp, het sap en de aardappelschijfjes toe en laat de soep met de deksel op de pan circa 12 minuten doorkoken.
  4. Pureer de soep met de staafmixer.
  5. Verhit intussen in een koekenpan met anti-aanbaklaag de rest van de olie en bak hierin de vis in 7-8 minuten gaar, keer halverwege en bestrooi hem met zout en peper naar smaak.
  6. Leg de stukken vis en de garnalen in de soep en warm ze even mee.

Tip

Tilapia is een vis uit de tropen met mooi blank vlees. Deze stevige, graatvrije tilapiafilet in een knapperig jasje is gemarineerd in een pittige oriëntaalse marinade met pinda-kokossmaak. Te verkrijgen bij A. Hein

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 350 cal
Vetten 19 g
Koolhydraten 26 g
Eiwitten 19 g

Bron : Albert Hein