Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g erwtensoepvleespakket
- 300 g spliterwten
- 600 g soepgroente (prei, selder, wortel,...)
- 1 ei
- 4 vellen bladerdeeg
Bereidingswijze
60 min
- Spek en stukjes vlees (uit pakket) met erwten en 2 l koud water aan de kook brengen.
- Ca. 60 min. op laag vuur zachtjes laten koken.
- Laatste 10 min. worst en soepgroenten toevoegen en laten meekoken. Naar smaak zout en peper toevoegen.
- Ondertussen oven voorverwarmen op 200 °C.
- Ei loskloppen.
- Elk vel bladerdeeg bestrijken met wat losgeklopt ei en in 6 repen snijden. Bestrooien met (grof) zout en (grofgemalen) peper.
- Repen op bakplaat in midden van hete oven plaatsen en in ca. 5 min. goudbruin en knapperig bakken.
- Worst en spek uit pan kleinsnijden.
- Soep, worst en spek over 4 grote soepkommen verdelen.
- Soepstengels er apart bijgeven.