Soepen

Vissoep

Fran­se vis­soep

Ingrediënten voor 4 personen

Fran­se vis­soep, recept van Albert Hein
  • 1 ui
  • 2 venkelknollen
  • 1 zakje paprikamix (rood,groen,geel)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 0,05 g saffraan
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 750 ml water
  • ½ blokje groentebouillon
  • 450 g zeevruchten (diepvries)
  • 20 g verse gepelde garnalen

Bereidingswijze   20 min

  1. Snijd de ui in ringen. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de venkelknollen in de lengte en snijd de helften in repen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in halve ringen.Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, venkel en paprika 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de saffraan, tomatenblokjes, het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de zeevruchten toe en breng de soep tegen de kook aan. Snijd ondertussen de peterselie grof. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de peterselie.

Tip

Lekker met stokbrood.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 240 cal
Vetten 10 g
Verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 16 g
Vezels 7 g
Eiwitten 18 g
Zout 0,77 g

Bron : Albert Hein