Ingrediënten voor 12 hapjes
- 12 scampi's (tijgergarnalen gepeld)
- 4 krielaardappelen
- 10 sprietjes bieslook
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 2 sjalotten
- 1 eetl. mayonaise
- 1 mespunt mosterd
- ½ blokje visbouillon
- 1 koffiel. paprikapoeder
- peper en zout
Voorbereiding
25 min.
- Kook de aardappelen 25 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water.
Bereidingswijze
15 min.
- Kook de diepgevroren scampi’s samen met het bouillonblokje 3 min. gaar in kokend water. Giet af, laat afkoelen en dep droog.
- Pel de eieren en prak fijn met een vork. Pers het knoflook en meng samen met de mayonaise en de mosterd onder de eieren. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout.
- Verwijder de uiteinden van de krielaardappelen en snij elke aardappel in de breedte in 3 gelijke schijfjes. Verdeel de eiersalade over de schijfjes aardappel (gebruik hiervoor eventueel een spuitzak). Schik er telkens een scampi bovenop.
- Snipper het bieslook fijn en bestrooi er de hapjes mee.
Tip
Deze aardappelhapjes kan u ook als voorgerecht serveren. Maak op elk bord een bedje van gemengde scheuten en leg er telkens 3 hapjes bovenop.