Ingrediënten voor 9 prikkertjes
- 3 sneetjes salami (met of zonder look)
- 1 bakje tuinkers
- 10 sprietjes bieslook
- ¼ plantje verse peterselie
- 1 ei
- 2 sneetjes toastbrood
- 3 eetl. mayonaise
- peper en zout
Bereidingswijze
20 min.
- Kook het ei 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel het ei en snij in schijfjes.
- Snij intussen de korsten van het brood. Besmeer 2 sneetjes met de mayonaise.
- Snipper het bieslook en de peterselie heel fijn en strooi over de mayonaise. Kruid met peper en zout.
- Verdeel er de schijfjes ei en de tuinkers over. Leg de 2 sneetjes op elkaar met de besmeerde kant naar boven en eindig met het derde sneetje. Snij in 9 blokjes.
- Snij de salami in 9 reepjes en steek met een prikkertje vast op de hapjes.