Ingrediënten voor 8 hapjes
- 190 g krab (blik)
- 400 g artisjokbodems (bokaal)
- 1 citroen (alleen het sap)
- 2 lente-uitjes
- 2 eieren
- 4 eetl. mayonaise
- 2 takjes peterselie
- 1 mespuntje cayennepeper
- peper en zout
Voorbereiding
- Kook de eieren 10 min. in kokend water, pel en prak fijn.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Laat de artisjokbodems uitlekken en besprenkel met citroensap.
- Laat de krab uitlekken. Hou 8 mooi gekleurde stukjes apart voor de versiering.
- Verdeel de peterselie in 8 bosjes voor de versiering.
Bereidingswijze
5 min.
- Meng de krab met de geprakte eieren, de mayonaise, de lente-uitjes en de cayennepeper. Kruid met peper en zout en verdeel over de artisjokbodems.
- Werk af met een bosje peterselie en een stukje krab.
Afwerking
Serveer in een aperitieflepel of op een minibordje.