Borrelhapjes

Vis / oven

Gegrild mosselhapje met parmezaan

Ingrediënten voor 20 hapjes

Gegrild mosselhapje met parmezaan, recept van Colruyt
  • 1 kg mosselen
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • 1 dl room
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 2 dl witte wijn
  • ¼ blokje visbouillon
  • peper

Bereidingswijze   20 min. + 5 min. in de oven

  1. Snipper de sjalot heel fijn en snij de ui in ringen.
  2. Doe de mosselen samen met de ui in een kookpot en overgiet met 1 dl witte wijn. Kruid met peper en laat ± 8 min. afgedekt garen op een hoog vuur. Schud af en toe met de kookpot.
  3. Doe de sjalot in een steelpannetje en overgiet met 1 dl witte wijn. Laat volledig verdampen, maar laat de sjalot niet kleuren. Overgiet met de room en verkruimel er het visbouillonblokje over. Laat lichtjes inkoken.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Haal de mosselen uit de schelp. Leg ze in een halve mosselschelp en lepel er een beetje saus over. Bestrooi met de parmezaan.
  6. Schik ze naast elkaar op een bakplaat en zet ± 5 min. in de voorverwarmde oven. Zet heel even de grill aan, zodat de kaas lichtbruin kleurt.

More Services


Voedingswaarde per persoon

39 cal
Vetten 1,8 g
Verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 1,5 g
Suikers 0,6 g
Vezels 0,2g
Eiwitten 2,6 g
Zout 0,2 g

Bron : Colruyt