Borrelhapjes

Vis

Hapje met sint-jakobsnoot, groene asperge en chorizo

Ingrediënten voor 8 hapjes

Hapje met sint-jakobsnoot, groene asperge en chorizo, recept van Colruyt
  • 8 sint-jacobsnoten
  • 4 sneetjes chorizo
  • 8 groene aspergepunten
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 dl room
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper

Bereidingswijze   25 min.

  1. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten. Kook ze 5 min. in water. Giet af en snij in twee.
  2. Bak de chorizo krokant in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
  3. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
  4. Verhit de olijfolie in de braadpan van de chorizo en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper. Overgiet met de room en laat even indikken.
  5. Schik 2 halve aspergepunten op een aperolepeltje. Schik er 1 sint-jakobsnoot op en lepel er wat room over. Garneer met stukjes chorizo en 1 à 2 reepjes zongedroogde tomaat.

Tip

Deze aardappelhapjes kan u ook als voorgerecht serveren. Maak op elk bord een bedje van gemengde scheuten en leg er telkens 3 hapjes bovenop.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 71 cal
Vetten 5,9 g
Verzadigde vetzuren 2,1g
Koolhydraten 2,2 g
Suikers 1,4 g
Vezels 0,6 g
Eiwitten 2,1 g
Zout 0,2 g

Bron : Colruyt