Ingrediënten voor 8 hapjes
- 8 sint-jacobsnoten
- 4 sneetjes chorizo
- 8 groene aspergepunten
- 8 zongedroogde tomaten
- 1 dl room
- 2 eetl. olijfolie
- peper
Bereidingswijze
25 min.
- Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten. Kook ze 5 min. in water. Giet af en snij in twee.
- Bak de chorizo krokant in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
- Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Verhit de olijfolie in de braadpan van de chorizo en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper. Overgiet met de room en laat even indikken.
- Schik 2 halve aspergepunten op een aperolepeltje. Schik er 1 sint-jakobsnoot op en lepel er wat room over. Garneer met stukjes chorizo en 1 à 2 reepjes zongedroogde tomaat.
Tip
Deze aardappelhapjes kan u ook als voorgerecht serveren. Maak op elk bord een bedje van gemengde scheuten en leg er telkens 3 hapjes bovenop.