Borrelhapjes

Kaas / oven

Warm kaashapje met chiazaad

Ingrediënten voor 10 hapjes

Warm kaashapje met chiazaad, recept van Colruyt
  • 200 g gelegen kaas (vb Grugge Goud of Grilbergen Grand Cru)
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 1 eetl. chiazaadjes

Bereidingswijze   10 min. + 15 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij het bladerdeeg in 10 gelijke rechthoeken. Snij de kaas in 10 gelijke reepjes.
  3. Schik een reepje kaas op elk stuk bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg rond de kaas en duw met een vork de uiteinden mooi samen.
  4. Klop de eieren los. Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eieren en bestrooi met het chiazaad. Schik de bladerdeeghapjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin ziet.

Tip

Chiazaad kan rauw worden gegeten, een manier om proteïne, vetten en vezels binnen te krijgen.

In 28 gram (1 ounce) gedroogd chiazaad zit 9% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (adh) proteïne (4 g), 13% van de adh vet (9 g) (waarvan 57% alfalinoleenzuur) en 42% van de adh aan voedingsvezel (11 g), bij een dagelijkse inname van 2000 kilocalorieën. Daarnaast ook nog 18% adh calcium, 27% adh fosfor en 30% adh mangaan. De zaden bevatten fosfor, mangaan, calcium, kalium en natrium in hoeveelheden vergelijkbaar met andere eetbare zaden, zoals lijnzaad of sesamzaad.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 176 cal
Vetten 12 g
Verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 9 g
Suikers 0,2 g
Vezels 0,6 g
Eiwitten 7,6 g
Zout 0,5 g

Bron : Colruyt