Borrelhapjes

Kaas / oven

Bladerdeeghapje met witloof, noten en roquefort

Ingrediënten voor 9 hapjes

Bladerdeeghapje met witloof, noten en roquefort, recept van Colruyt
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 6 stronken witloof
  • 2 takjes verse tijm
  • 100 g blauwgeaderde kaas roquefort
  • 1 eierdooier
  • 100 g ricotta
  • 2 eetl. boter
  • 75 g walnootpitten
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding   10 min.

  1. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
  2. Hak de walnootpitten grof.
  3. Rits de blaadjes tijm van de takjes.
  4. Verkruimel de blauwgeaderde kaas.
  5. Klop de eidooier los.

Bereidingswijze   15 min. + 20 à 25 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smelt de boter in een kookpot en voeg het witloof toe. Laat 8 min. stoven. Kruid goed met zwarte peper en zout.
  3. Meng de ricotta met de helft van de tijm. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Snij elk plakje bladerdeeg in 3 en leg met het bakpapier op de bakplaat.
  5. Besmeer elk stukje deeg met de ricotta en hou de randen wit. Bestrooi met de helft van de grofgehakte noten.
  6. Verdeel er het witloof, de kaas en de rest van de noten over. Bestrooi met de rest van de tijm. Vouw de randen wat omhoog en bestrijk met de losgeklopte eidooier. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

U kan de blauwgeaderde kaas ook vervangen door geitenkaas.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 275 cal
Vetten 21,3 g
Verzadigde vetzuren 9,2 g
Koolhydraten 12,2 g
Suikers 2,5 g
Vezels 1,6 g
Eiwitten 7,8 g
Zout 0,7 g

Bron : Colruyt